Nascholingen

2018

  • Opleiding tot gewichtsconsulent
  • Diabetes 2, maak jezelf beter door Karine Hoenderdos
  • Netwerkontmoeting “Jong leren eten” : Kinderen en jongeren voedselvaardig maken
  • 4-daagse nascholing: constitutiebeelden & temperamenten door Dr. Edmond Schoorel
  • De Hartschool, introductie Therapeuticum Aurum in Zoetermeer

2017

  • Verteringsklachten door Ton van Osch en Maria van Oosterhout
  • Levenskracht en waarnemen door Jan Weijsenfeld
  • Opleiding tot Gewichtsconsulent

2016

  • Kinderen & Voeding: wat voedt?  door Dr. Edmond Schoorel
  • De kracht van wilskracht  door Maran Kniese
  • De 12 zintuigen  door Academie Antroposofische Gezondheidszorg
  • Het effect van darmflora op gedrag door Science for Health
  • Over vrijheid, evolutie, bewustzijn en hersenen door Arie Bos, antroposofisch huisarts
  • Richtlijnen Goede Voeding 2016 en schijf van 5  door Henny de Lint en Mirjam Bakker

2015

  • Het verteringsstelsel door Johannes Kingma
  • Workshop Broodbakken door Jesse Koopmanschap
  • Praktijkdag consultvoering en verteringsklachten door Maria van Oosterhout
  • Cholesterol door Dr. Huib de Ruiter
  • Antroposofische gezichtspunten door Dr. Edmond Schoorel
  • Voedsel en overgevoeligheid, van diagnose naar therapie door Atrium innovations
  • Vergeestelijking van onze voeding door Michiel Rietveld

2014

  • Kookworkshop: vegetarisch broodbeleg door Ineke Fienieg
  • Fructose-malabsorptie & Lactose- en histamine intolerantie door Johannes Kingma
  • Kookworkshop: Koken met granen door Ineke Fienieg
  • De Dieetkeuken: koemelk-tarwe-gluten- en suikervrij door Marion Pluimes